Vacunes no finançades (pediatria)

17405926 - brave little girl receiving injection or vaccine with a smile

Les vacunes han estat un gran avenç cientific en els darrers anys, amb disminució de la mortalitat infantil. Els calendaris vacunals de cada país s’elaboren d’acord a les opinions dels experts. A Espanya la Asociación Española de Pediatría confecciona anualment el calendari, tot i que cada comunitat autònoma ho adapta a les revisions de salut. A més de les vacunes habituals que s’administren als nens en les revisions del nen sa, existeixen actualment vacunes no finançades pel sistema de salut públic que el Comitè Assessor de vacunes recomana:

 

VACUNA CONTRA LA DIARREA PER ROTAVIRUS (Rotateq®  Rotarix®)

  • El rotavirus és un dels virus que provoquen gastroenteritis en lactants i nens petits. Habitualment provoca diarrees i , a vegades, vòmits i febre. Generalment provoquen quadres benignes i autolimitats, tot i que poden ser més greus en lactants petits que ,a vegades, requereixen ingrés a l’hospital.
  • L’administració és per via oral (beguda); és eficaç i segura. La vacunació completa és amb 3 dosis (Rotateq) o 2 dosis (Rotarix). La primera dosi ha d’administrar-se no més tard dels 3 mesos de vida i la pauta de vacunació ha d’estar finalitzada abans dels 8 mesos de vida.
  • S’ha de comprar a les farmàcies. Preu aproximat: Rotateq -> 65 eur/dosi (total uns 200 eur). Rotarix -> 90 eur/dosi (total uns 180 euros).

 

VACUNA CONTRA EL MENINGOCOC B (Bexsero®)

  • La meningitis (i la sepsi) meningocòccica és una malaltia infecciosa poc freqüent però molt greu, que produeix seqüeles importants i una mortalitat que està al voltant del 10% (provoca la mort en 1 de cada 10 malalts afectats per aquesta malaltia). A Espanya actualment el principal causant de la malaltia meningocòccica és el meningococ del grup B. Tot i que aquest bacteri pot infectar a persona de qualsevol edat, els casos més freqüents es donen en nens petits i adolescents.
  • Només existeix una vacuna comercialitzada, el Bexsero, i la pauta de vacunació proposada és 3, 5 mesos i entre els 12-15 mesos.
  • S’ha de comprar a la farmàcia. Preu aproximat: 106,15 eur/dosi (total uns 318,45 eur).

Per indicació del Departament de Salut no s’administraran ni vacunes comprades fora del territori nacional ni per internet.

Per a més informació, consulteu les pàgines web:

www.vacunasaep.org

http://enfamilia.aeped.es/prevencion/vacunas

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s