Fires de Girona: consells

Ara que és temps de fires, les relacions humanes es multipliquen, els ànims s’estoven i la seguretat es relaxa… Molts beuen més del compte i altres no es preocupen per la profilaxi dins les relacions sexuals.

Beveu amb moderació o, millor encara, no beveu pel bé del vostre organisme i pel bé de les vostres accions. Cal evitar l’alcohol en la mesura del possible.

Per tal d’evitar problemes a curt i llarg plaç, cal tenir molta cura amb les relacions sexuals: utiltzeu mesures de protecció adequades (preservatius, higiene corporal).

I abrigueu-vos molt! És conegut que cada any el fred arriba amb les fires de Girona… i llavors apareixen els refredats i la grip. Vacuneu-vos!

ITS

Recordem uns consells del portal Gencat.cat:

  • Intenteu fomentar hàbits i actituds saludables.
  • Valoreu el vostre consum de drogues i intenteu identificar si malmeteu alguns dels aspectes mencionats (salut, feina, família, amics…).
  • Marqueu-vos uns límits clars pel que fa als moments de consum (no consumiu si heu de conduir, si teniu responsabilitats…).
  • Tingueu especial precaució amb el consum si esteu passant per una mala època.
  • Recordeu que els adults són els models dels més joves i que és important retardar al màxim l’edat en què s’inicia qualsevol consum.
  • La utilització correcta del preservatiu, masculí o femení, és el mètode preventiu més eficaç per evitar les infeccions de transmissió sexual (ITS).

Més informació:

http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/salut_emocional/consells_per_tenir_ne_cura/beure_menys_alcohol_i_vigilar_el_consum_de_drogues/

http://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/El-preservatiu-leina-mes-eficient-per-evitar-les-infeccions-de-transmissio-sexual-i-els-embarassos-no-desitjats

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s