Autorització per vacunar a menors de 12 a 15 anys

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha autoritzat la vacuna de la Covid-19 de Pfizer-BioNtech en menors de 12 a 15 anys, després d’analitzar els resultats dels assajos clínics. Amb aquest vistiplau, aquesta vacuna és la primera autoritzada a la Unió Europea (UE) per a aquesta franja d’edat.
L’ús d’aquest fàrmac està autoritzat a la UE des del desembre passat, però només per a persones majors de 16 anys, i s’està usant activament en les campanyes de vacunació dels països membres.
El passat dia 3 de maig l’EMA va començar a avaluar la sol·licitud d’aquestes farmacèutiques per a incloure els menors de 12 a 15 anys en la vacunació amb el seu preparat, una opció autoritzada ja als Estats Units per l’Agència de Medicaments americana (FDA, en anglès).
L’EMA, amb seu a Amsterdam, està duent a terme una “avaluació accelerada de les dades presentades per l’empresa”, incloses les dades d’un “gran assaig clínic en adolescents” de més de 12 anys que va demostrar que la vacuna té una efectivitat del cent per cent en aquest grup d’edat.
En un comunicat conjunt, les farmacèutiques Pfizer i BioNTech van explicar que van provar en fase III la seva fórmula contra el coronavirus en 2.260 adolescents i que, com ja van anunciar al final de març, l’efectivitat de la vacuna va ser del 100% i amb una “sòlida” resposta immunològica. En les proves, agreguen, la vacuna va ser “ben tolerada en termes generals”.

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.