“Tinc un nen i no sé si vacunar-lo contra la COVID. Per què ho hauria de fer?”

No hi ha contraindicació per a l’administració de la vacuna per a cap grup de risc de nens i nenes de 5 a 11 anys d’edat. L’única contraindicació de la vacuna és l’antecedent de reacció al·lèrgica greu (anafilaxi) a una dosi prèvia o al·lèrgia a algun component de la vacuna.

La població infantil entre 5 i 11 anys amb antecedent d’infecció per SARS-CoV-2, independentment de la data de confirmació, s’ha de vacunar de la manera següent:

  • O amb una sola dosi a partir de les 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes.
  • O en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, s’ha de completar la pauta amb una segona dosi quan hagin transcorregut 8 setmanes de la infecció.

Es considera una persona amb antecedent d’infecció la que té una prova positiva d’infecció activa (Test antigènic o PCR) amb data anterior a la vacunació o un resultat positiu d’IgG per serologia (ELISA o CLIA).

Aquesta mesura s’ha d’aplicar a tota la població infantil entre 5 i 11 anys amb infecció prèvia, exceptuant les persones d’aquest grup que són grans dependents i persones amb condicions de risc molt alt.

Per a més informació: https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/salut/

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.