Vacunació d’adolescents i joves contra el meningogoc

Des del 2014 hi ha hagut un augment de casos de malaltia meningocòccica causada pels serogrups C, W i Y. Per això s’ha substituït en el calendari la vacuna que cobreix contra el meningococ C als 12 anys per una altra que protegeix contra 4 serogrups de meningococ (A, C, W i Y).

La malaltia meningocòccica és poc freqüent però greu, i pot deixar seqüeles i provocar complicacions importants per a tota la vida.

Adolescents i joves poden adquirir la infecció i, encara que no en presentin símptomes, la poden transmetre a germans, avis o amics.

Per això, a més de vacunar-se als 12 anys, s’han de vacunar els adolescents i joves entre els 13 i els 18 anys.

La vacunació dels joves que cursen 6è de primària (11-12 anys) i 2n d’ESO (13-14 anys) es realitza als centres educatius, com es fa habitualment amb la resta de vacunacions escolars. Per a la resta d’edats, la vacuna s’administra al centre d’atenció primària habitual.

Aquesta vacunació es farà de forma gradual fins al desembre de 2022. A partir d’aquell moment s’administrarà una sola dosi d’aquesta vacuna fins als 18 anys a les persones que no l’hagin rebuda als 11-12 anys (o una dosi a partir dels 10 anys.

Per a qualsevol dubte, podeu trucar al 061/Salut Respon o consultar el vostre centre de salut o farmàcia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.