Nova via per demanar la baixa per COVID-19

Les baixes es tramiten a través de La Meva Salut o del web de Programació per motius.

Davant l’alta transmissió comunitària, s’ha simplificat el procés de baixa per covid-19. Es pot demanar si es pateixen símpromes compatibles amb la malaltia i es tramita telemàticament a través de La Meva Salut o del web de Programació per motius.

El procediment ja està operatiu i, d’aquesta manera, es redueixen els tràmits burocràtics en els centres d’atenció primària (CAP).

Baixes de cinc dies

Les baixes es generen automàticament per un període de 5 dies. Ara bé, si la persona millora pot demanar l’alta abans, posant-se en contacte amb el seu CAP. Igualment, si empitjora ha de contactar amb el seu centre d’atenció primària.

Baixa per símptomes de covid-19

Es pot demanar la incapacitat temporal quan la persona no pugui treballar o teletreballar perquè es troba malament i tingui simptomatologia compatible amb covid-19 (tos, febre, miàlgies, malestar general,…). Al web no cal adjuntar informe mèdic ni prova positiva.

Com demanar-la

La gestió s’ha de tramitar a través del web Programació per motius o des de La Meva Salut.

Al web apareix un nou destacat, ‘Baixes laborals: símptomes COVID-19’, que, al seleccionar-ho, obrirà una nova pestanya per començar el tràmit.

També es pot accedir al requadre ‘Baixa laboral. Selecciona una de les següents opcions’, on es mostren diferents motius per gestionar una incapacitat temporal. Si es desplega el subapartat ‘Sol·licitud de baixa’, apareix un nou apartat: ‘Simptomatologia COVID’, que porta a la mateixa pestanya que el primer destacat.

Les baixes demanades per la web Programació per motius o des de La Meva Salut no es gestionen internament des del CAP: és l’Institut d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) qui les tramita. Pot ser que es produeixi un decalatge d’alguns dies fins que rebeu la notificació definitiva, per la qual cosa us demanem que sigueu pacients.

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.