Com utilitzar correctament la cita prèvia en línia

En què us beneficia realitzar un bon us de la cita prèvia? Si la petició es fa correctament, obtindreu la resposta apropiada, en un temps adequat i sense sobrecarregar el sistema de cita prèvia. Hem detectat que hi ha moltes peticions que no s’ajusten al que necessiten: es demanen cites urgents per internet, hi ha peticions de tipus que no són convenients, etc. Què cal fer, doncs? S’ha d’utilitzar la “programació per motius”.

Heu de valorar si la urgència que teniu requereix atenció hospitalària o atenció al CAP. Hi ha qüestions que no es poden resoldre a un centre d’atenció primària, on més aviat ens dediquem a controlar la tensió arterial, fer visites de seguiment per part de metges i infermers, curar nafres, etc. Tampoc cal saturar les urgències hospitalàries per qüestions que es poden resoldre al CAP.

Cal llegir atentament cada una de les opcions que apareixen a la pàgina web de cita prèvia. La “programació per motius” pot millorar la resolució de les qüestions que ens envieu a través d’internet. Us preguem que dediqueu un parell de minuts a llegir la totalitat dels apartats que conformen la pàgina web.

La programació per motius permet afinar la resolució d’un problema de salut

Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.