Els beneficis de la lectura

Llegir és una activitat recomanable i profitosa a qualsevol edat. A banda d’entretenir, els llibres aporten nombrosos beneficis: obren noves finestres al món, promouen la connexió amb els altres, fomenten la imaginació i la creativitat, i afavoreixen l’aprenentatge.

Addicionalment, l’evidència científica ha demostrat que la lectura millora el benestar físic i mental, fins al punt d’arribar a tenir un gran valor terapèutic. La biblioteràpia, és a dir, l’ús guiat de la lectura de llibres o d’altres materials escrits, és especialment útil per a les persones amb problemes de salut mental, ja que contribueix a desblocar emocions, desenvolupa l’autoconsciència, estimula el sentit crític i esdevé un remei contra la solitud.  

Llegir és, doncs, un hàbit saludable que convé integrar en la vida diària des de la infància. Per començar a instaurar-lo i treure’n profit, n’hi ha prou amb trobar una petita estona al dia per submergir-se en les pàgines d’un llibre (10 o 15 minuts poden ser suficients) i ampliar-la progressivament, en funció del gaudi i de les circumstàncies personals.

Font: gencat.cat

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.