Festes nadalenques i salut emocional

Ara que som a les portes de desembre i que ja s’albiren les festes nadalenques al final de l’any, volem fer-nos ressò d’aquest article que hem trobat publicat al CanalSalut, on hi ha un pensament per tots aquells qui no es troben emocionalment forts, segurs, complets. A tots aquells qui estigueu dins aquest grup, us preguem que llegiu atentament aquestes línies:

“Per a moltes persones les festes de Nadal són motiu d’alegria, però també n’hi ha que viuen aquests dies amb tristor, ja sigui per l’enyorança d’un ésser estimat que ja no hi és, per soledat o per alguna experiència negativa viscuda al llarg de l’any. Durant aquesta època, pot semblar que les absències es fan més evidents i els problemes i les angoixes, més grans. D’altra banda, la manca de llum i el fred, característica d’aquestes dates, també pot afectar l’estat d’ànim.

En aquest sentit, cal evitar idealitzar les festes i acceptar que no tenen perquè ser tan idíliques com mostren els anuncis i les pel·lícules, procurar valorar tot el que es té, focalitzar l’atenció en els moments feliços i en les fites assolides durant els darrers mesos.

En paral·lel, la pandèmia de la COVID-19 que estem vivint, també pot afectar la nostra salut emocional. Per avaluar-ne l’estat i tenir-ne cura podeu accedir a l’aplicació web GestioEmocional.Cat, que us ofereix eines per gestionar els símptomes de malestar i l’accés a recursos professionals de salut mental. 

Altres eines per combatre els sentiments negatius són fer activitat física, ja que redueix el risc de partir una depressió, aprofitar el temps de lleure per tenir cura de les relacions personals i fer activitats que ens fan sentir bé, i evitar l’alcohol i les drogues.

Cal tenir en compte que gaudir d’una bona salut emocional és bàsic per assolir un bon estat de salut general.”

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Blog i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.