Recomanacions útils per tractar les diarrees

Beveu abundant líquid (uns 3 litres al dia):
• Aigua: Podeu posar-hi suc de llimona.
• Infusions: camamilla, farigola (timó).
• Aigua d’arròs: Es bull un litre d’aigua amb un grapat d’arròs durant trenta minuts, es cola i es deixa refredar abans de beure-ho.
• També es pot preparar de la mateixa manera l’aigua de pastanaga.
• Sèrum casolà: En un litre d’aigua es posen dues cullerades soperes de sucre, mitja culleradeta de sal i mitja de bicarbonat i una tassa de suc de llimona. Cal prendre’n almenys 1 o 2 litres si els vòmits o la diarrea són importants. A les farmàcies es ven un preparat comercial similar (per desfer un sobre en ½ o 1 litre d’aigua).
Sempre que hi hagi vòmits, cal prendre els líquids a temperatura de nevera i en petites quantitats: 2 o 3 cullerades cada 15 minuts.


A mesura que aneu tolerant els líquids, aneu augmentant-ne la quantitat. Eviteu el cafè, les coles i altres refrescos. Tan bon punt tolereu els líquids, comenceu amb menjars suaus:
poma al forn, bullida o ratllada, plàtan, codonyat, arròs o pastanaga bullits, brou vegetal amb fideus prims i sense oli, pa blanc torrat, sopes de pa amb farigola (timó).

Si la diarrea va millorant, podeu afegir patata bullida, verdures amb oli, pa integral, fruites, llet d’ametlles, peix bullit, a la planxa o al forn i pit de pollastre a la planxa.
No prengueu llet ni derivats, carn amb greix o fregits fins que la diarrea hagi acabat. Comenceu poc a poc pel iogurt natural.

https://www.camfic.cat/

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Blog. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.