Atenció a d’altres comunitats autònomes

Utilització de la targeta sanitària individual en desplaçaments a altres comunitats autònomes espanyoles.

Cada any, coincidint amb l’època de vacances i viatges de famílies, ens arriba algun cas d’usuaris que, amb motiu d’un desplaçament a una altra comunitat autònoma espanyola, han necessitat una atenció sanitària en un centre de salut o hospital i que els han posat problemes a l’hora d’admetre la Targeta Sanitària Individual del CatSalut com a document identificatiu i d’acreditació del dret a la cobertura sanitària.
Fins i tot hi ha casos que se’ls ha facturat l’assistència, tot dient que la TSI del CatSalut no ès vàlida, perquè no porta incorporat el número d’afiliació a la seguretat social (NASS).
Per aquests casos, informem que el Reial decret 183/2004, de 30 de gener (BOE núm.37 de 12/2/2004) pel que es regula la targeta sanitària individual, a l’article 2.2 s’estableix que “la targeta sanitària indidivual emesa per qualsevol de les administracions sanitàries competents (qualsevol servei de salut autonòmic) serà vàlida en tot el Sistema Nacional de Salut, i permetrà l’accés als centres i serveis sanitaris del sistema, en els termes previstos per la legislació vigent”.

Tot i així, és aconsellable portar sempre algun document que acrediti el número d’afiliació, atès que als sistemes informàtics de la major part de Serveis de Salut tenen el NASS (número d’afiliació a la seguretat social) com a camp obligatori. A les persones que accedeixen per la via de recursos insuficients també se’ls assigna un NASS, malgrat no cotitzar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s