A dia d’avui ja són tres les vacunes que s’estan administrant dins de l’estratègia de vacunació de Catalunya; són les de Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza i, a partir del 9 de febrer de 2021 l’Oxford/AstraZeneca.
La campanya de vacunació avança de manera progressiva. En aquesta primera fase de vacunació s’estan administrant vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza als col·lectius següents:
-
Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.
-
Personal sanitari de primera línia.
-
Altres grups sanitaris i sociosanitaris, odontòlegs i higienistes dentals.
-
Persones amb alt grau de discapacitat que requereixen d’altres persones per desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència no institucionalitzades).
A mesura que els grups anteriors estiguin vacunats, s’ampliaran els grups de vacunació. Els propers estaran formats per:
- Personal sanitari de segona línia.
- Persones de més de 80 anys.
- Persones de risc.
Paral·lelament, a partir del 9 de febrer es comença a administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca a ciutadans menors de 55 anys sense patologies greus i no considerats persona de risc que pertanyin a un dels següents col·lectius professionals:
-
Altres sanitaris i sociosanitaris no inclosos en el grup 3 i personal d’institucions penitenciàries (IIPP). En aquest grup es vacunarà tot el personal sanitari i sociosanitari no inclosos en els grups anteriors, així com al personal d’Institucions Penitenciaries (IIPP). A més, es vacunarà el personal dels següents col·lectius que estiguin en actiu i amb treball presencial en contacte amb pacients: fisioterapeutes, farmacèutics, auxiliats de farmàcia i personal de farmàcies comunitàries, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes.
-
Els professionals que treballen en els serveis públics considerats essencials.
Font: Canal Salut – Gencat.cat